TEKİRDAĞ / ÇORLU - Aziz Günden İlkokulu

'81 İl 81 Emanet'

Eyl

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin ERDOĞAN ve Şube Müdürümüz Sayın Mustafa DOĞAN okulumuzu ziyaret ederek gerekli incelemelerde bulundular.

OKULUM TEMİZ BELGEMİZİ ALDIK.

Kas

'Sıfır Atık'; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir.

Okulumuz yaptığı çalışmalar ve projeye gösterdiği duyarlılık ile Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazanmıştır. Bu belgenin alınmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Ekm

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında okulumuz dezenfekte edildi. Özel dezenfektan ürünlerinin kullanıldığı uygulamada elle temas edilen bütün alanlar temizlendi.

Her çarşamba günü yapılan dezenfekte çalışmalarından farklı olarak haftasonuna özel hem dezenfeksiyon hem de haşere ilaçlaması yapıldı.

Sınıflar, tuvalet ve lavabolar, öğretmenler odası, idari odalar, merdiven ve koridorlar steril hale getirildi. Gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalarla öğrencilerimiz şimdi daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda ders başı yapacaklar.

Disleksi Nedir?

Öğrenme güçlüğü olarak bilinen disleksi, bir bireyin normal zeka düzeyinde olmasına rağmen dil, okuma ve yazma becerilerinde sorunlar yaşamasına neden olan bir özel öğrenme bozukluğudur.

Disleksisi olan bir birey, konuşma seslerini tanısa bile, bunların harfler ya da kelimeler ile olan ilişkilerini öğrenmede zorluk çeker. Genellikle okuma bozukluğu şeklinde gözlemlenen disleksi, aynı zamanda dikkat ve hafızayı da etkileyebilir ve beynin dili işleyen bölgelerini etkiler.

Disleksi olan bireyler normal zekaya sahiptir ve genellikle görüşleri ile ilgili bir sorun yaşamazlar. Disleksi olan çocukların çoğu özel ders veya özel bir eğitim programı ile okulda başarılı olabilir. Duygusal destek disleksi ile başa çıkma sürecinde oldukça önemli bir rol oynamaktadır.

Disleksi için belirli bir tedavi olmamasına rağmen, erken teşhis ve müdahale en iyi sonucu verir. Ancak bazı vakalarda disleksi yıllarca teşhis edilmez ve yetişkinliğe kadar tanınmaz, Yine de disleksi için yardım ve destek almak için asla çok geç değildir.

Disleksi Ne Zaman Ortaya Çıkar?

Disleksinin en erken belirtileri, çocukluk çağında gelişir. Özellikle çocukların ses çıkarmayı öğrendikleri 1-2 yaşlarında ortaya çıkar. Bununla birlikte, konuşma gecikmesi olan her insana disleksi hastası denilemez. Geçmişinde okuma güçlüğü öyküsü veya disleksisi olan ailelerin çocukları da yakından izlenmelidir.